Cine e ics?

luni, 7 februarie 2011

Câteva sfaturi privind prepararea sushi

     Am ajuns la a doua experienţă privind prepararea sushi într-o bucătărie de bloc şi mi-am propus să menţionez aici rezolvarea unor probleme cu care m-am confruntat pe timpul "creaţiei".
    Despre wasabi.
     Wasabi este ingredientul a cărui dozaj poate face diferenţa dintre a servi o bucată de sushi cu sau fără lacrimi în ochi; am ajuns după multe încercări la o soluţie privind cantitatea de wasabi,
ce trebuie întinsă în interiorul algei nori, întinzându-l cu degetul(pentru că e mai uşor de controlată cantitatea) rezultatul asemănându-se cu urma lăsată de un marker, dar cu lăţimea de maxim 3-4 milimetri şi înălţimea de 1 milimetru. Gustul obţinut astfel, este completat de savoarea ingredientelor, orice milimetru în plus ducând la adjudecarea de către hreanul japonez a controlului total asupra papilelor gustative.

     Despre fiertul orezului.
     După cum o să vedeţi sau aţi văzut, o bună parte din orez se prinde de fundul oalei.
     Pentru a minimaliza pierderile, am pus oala la fiert pe un disc de fier, ce are efectul de a disipa căldura pe suprafaţa de contact a oalei astfel orezul nu se va prinde aproape deloc, sau în cel mai rău caz se formează o crustă pe fundul oalei, fără a se arde.
    
     Timpul de fierbere este foarte important, deoarece bobul ar trebui sa fie potrivit de moale. 7, 8 minute sunt de ajuns pentru a obţine un orez cu bobul intreg.
    

4 comentarii:

  1. si susanul? ai uitat de el?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am uitat. va fi unul din ingredientele pe care-l voi folosi in urmatoarea reteta. mi-am propus sa avansez treptat, atat ca tehnica virgula cat si din punct de vedere al complexitatii umpluturii.

    RăspundețiȘtergere
  3. umezirea degetelor este obligatoriu pentru a evita lipirea boabelor de orez

    RăspundețiȘtergere
  4. da. e bine sa aveti un bol cu apa pe masa de lucru

    RăspundețiȘtergere