Am ajuns la a doua experienţă privind prepararea sushi într-o bucătărie de bloc şi mi-am propus să menţionez aici rezolvarea unor probleme cu care m-am confruntat pe timpul "creaţiei".
Despre wasabi.
ce trebuie întinsă în interiorul algei nori, întinzându-l cu degetul(pentru că e mai uşor de controlată cantitatea) rezultatul asemănându-se cu urma lăsată de un marker, dar cu lăţimea de maxim 3-4 milimetri şi înălţimea de 1 milimetru. Gustul obţinut astfel, este completat de savoarea ingredientelor, orice milimetru în plus ducând la adjudecarea de către hreanul japonez a controlului total asupra papilelor gustative.
Despre fiertul orezului.
După cum o să vedeţi sau aţi văzut, o bună parte din orez se prinde de fundul oalei.
Pentru a minimaliza pierderile, am pus oala la fiert pe un disc de fier, ce are efectul de a disipa căldura pe suprafaţa de contact a oalei astfel orezul nu se va prinde aproape deloc, sau în cel mai rău caz se formează o crustă pe fundul oalei, fără a se arde.
Despre fiertul orezului.
După cum o să vedeţi sau aţi văzut, o bună parte din orez se prinde de fundul oalei.
Pentru a minimaliza pierderile, am pus oala la fiert pe un disc de fier, ce are efectul de a disipa căldura pe suprafaţa de contact a oalei astfel orezul nu se va prinde aproape deloc, sau în cel mai rău caz se formează o crustă pe fundul oalei, fără a se arde.
Timpul de fierbere este foarte important, deoarece bobul ar trebui sa fie potrivit de moale. 7, 8 minute sunt de ajuns pentru a obţine un orez cu bobul intreg.
si susanul? ai uitat de el?
RăspundețiȘtergerenu am uitat. va fi unul din ingredientele pe care-l voi folosi in urmatoarea reteta. mi-am propus sa avansez treptat, atat ca tehnica virgula cat si din punct de vedere al complexitatii umpluturii.
RăspundețiȘtergereumezirea degetelor este obligatoriu pentru a evita lipirea boabelor de orez
RăspundețiȘtergereda. e bine sa aveti un bol cu apa pe masa de lucru
RăspundețiȘtergere